Gästlägenheter

Föreningen har tre gästlägenheter som endast medlemmar och hyresgäster i föreningen kan boka för sina gäster.

Det är inte tillåtet att använda gästlägenheterna för kommersiellt syfte och/eller för egen vinnings skull.

Den ena gästlägenheten finns i Måttbandet 3, adressen är Lehusens gränd 4 entréplan. Lägenheten består av två sovrum och ett allrum med pentry, en toalett och ett separat duschrum. Ett sovrum har två enkelsängar på 90 cm och det mindre sovrummet har en säng som är 120 cm. Det finns täcken och kuddar för 4 personer. Pris 350 kr per dygn. 

Den andra gästlägenheten finns i Måttbandet 2, adress Magnus Ladulåsgatan 15. Lägenheten består av ett rum med pentry samt ett badrum med dusch. Rummet har två enkelsängar och en våningssäng. Det finns täcken och kuddar för 4 personer. Pris 150 kr per dygn. Hyran höjs till 200 kr fr.o.m . 1 juni, 2024.

Den tredje gästlägenheten finns i Måttbandet 1. Adressen är Magnus Ladulåsgatan 25, en trappa ned från gatuentrén. Lägenheten består av ett allrum och ett kök, ingen dörr emellan dessa rum. I allrummet finns två våningssängar samt en enklare bäddsoffa. Våningssängarna tar en maxvikt på 100 kilo per sovplats. Bäddsoffans plymåer viker man ut direkt på golvet vilket ger en sängplats på 120 cm- se foto. Det finns täcken och kuddar för 5 personer. I köket finns möjlighet till enklare matlagning, mikrovågsugn, kyl och frys samt matplats. Här finns även toalett och separat duschrum. Pris 300 kronor per dygn.

Internet finns inte i lägenheterna. 

 Vad som gäller vid bokning

Ni bokar lägenheten via tavlan i entrén, eller via nätet, precis på samma sätt som ni bokar tvättstugorna. Gästlägenheterna kan bokas  mellan 1-7 dygn i taget. Endast en aktuell bokning åt gången är möjlig. Summan debiteras via avgifts-/hyresavi en gång i kvartalet genom förvaltaren Fastighetsägarna.

Om avbokning inte ägt rum 1 vecka innan bokat datum, debiteras bokningen som nyttjad.

Vad som gäller vid tillträde

Från och med kl 14.00 på tillträdesdagen kommer er ordinarie nyckelbricka fungera för att öppna dörren till den lägenhet ni bokat. Med den kan ni öppna för era gäster.  Inne i lägenheten kommer det finnas en nyckelbricka, som era gäster skall använda under sin vistelse.

Vad som gäller vid avresa

VIKTIGT att komma ihåg är att på avresedagen skall lägenheten lämnas kl. 12.00. Gästerna skall lämna nyckelbrickan på anvisad plats inne i lägenheten för nästa gäst. Den som bokat gästlägenheten ska kontrollera att städning är gjord och skriva under ett papper som finns i lägenhetens pärm. Kvarglömda saker slängs.

Vad som gäller angående städning

Som det står i reglerna för nyttjande av gästlägenheterna, skall de lämnas välstädade och möblerade på samma sätt som vid tillträdet. Den som har bokat lägenheten är ansvarig för att den lämnas i städat skick.

Kommer nya gäster till ostädad lägenhet ska det anmälas till styrelsen (styrelsen@mattbandet.se).  Styrelsen vidarebefordrar anmälan till Vita Fläcken som då kan ordna med jourstädning. De kan inställa sig inom max en timme. Föregående gäster kommer debiteras 815 kr/timme i tillägg till hyran för lägenheten för att täcka städkostnaden. Det är en minimidebitering på en timme. Beställning av jourstädning kan endast göras av styrelsen.

Skulle kontakt behöva tas med Vita fläcken i annat ärende är kontaktuppgifterna: Baba Gassama, mobil: 070 – 7600270,  baba@vitaflacken.se

Ordningsregler:

  • Incheckning sker tidigast kl. 14 ankomstdagen och utcheckning senast kl. 12 avresedagen.
  • Inventarielista och regler för städning samt städattiraljer finns i lägenheten.
  • Lägenheten skall lämnas städad och möblerad på samma sätt som vid incheckning.
  • Rökning är ej tillåten inomhus.
  • Husdjur är inte  tillåtna.
  • Täcken och kuddar finns för 4 personer i båda lägenheterna. Gäster måste själva ta med sig lakan, handdukar, kökshandduk samt toalett och hushållspapper.
  • Porslin och bestick finns tillgängligt och det finns möjlighet till kaffekokning och enklare matlagning.

Webbokningen fungerar så här: gå in på

https://mattbandet.tvattbokning.online/Aptusportal/

Logga in med namn och det lösen som ni tidigare fått från vår förvaltare.

Dessutom kommer man åt systemet i sin smart phone via Appen Aptus Home som går att ladda ner från Google Play (android) eller App Store (iPhone). Informationen och appen finns längst ner i texten på Assa Abloys sida.

Aptus app

Fyll i samma användarnamn och lösenord som tidigare. Om du glömt ditt lösenord kan du kontakta vår förvaltare Borg & Merio, felanmalan@borgmerio.se

Bilder Gästlägenhet Måttbandet 3, Lehusens Gränd 4

Bilder – Gästlägenheten Magnus Ladulåsgatan 15 – Kollektivhuset

Bilder gästlägenhet Måttbandet 1 Magnus Ladulåsgatan 25