Gården och grillplatserna

Grillplatserna

Gården har två grillplatser. Platserna går inte att boka i förväg – alla boende ska känna sig välkomna att vara på gården! Om det är flera sällskap som vill grilla och äta samtidigt, får man komma överens och samsas om utrymmet så att alla blir nöjda.

Styrelsen vill att gården vid alla tillfällen ska vara tillgänglig för alla boende som vill vistas där. Att sätta upp partytält vore att begränsa den rätten. Om man önskar tak över huvudet, hänvisar vi till grillplatsen där det  finns ett segeldukstak, naturligtvis under förutsättning att om fler önskar fira något samtidigt, så får man samsas om utrymmet .

I grillen och i eldfatet får endast grillkol och grillbriketter användas för att förhindra röklukt hos de medlemmar som bor nära. Använd gärna miljövänliga produkter för att tända grillen.

Vid grillplatserna finns plåthinkar för aska. Om de är fulla, är det bra om du som grillar tömmer dem. Se till att allt är släckt innan du lämnar grillplatsen. Ta hem dina sopor och eventuella matrester. Lägg dem inte i gårdens papperskorgar – de blir snabbt överfulla och lockar till sig råttor.

Framför allt, använd vår fina gård. Njut av den! Grilla, ät, umgås och ha det trevligt!

Gården

Under 2018-2019 genomgick gården en stor renovering. I en fotobok har vi dokumenterat hur den gård vi har i dag växte fram. Här finns länken till fotoboken:

Gårdsrenoveringen i bilder